My first days in Austria
Goedemorgen!
Hier even een update over mijn eerste dagen in Linz, Oostenrijk. Vrijdag ben ik aangekomen samen met mijn ouders en Rienk. Zij zijn gister ochtend vroeg weer naar Nederland gegaan. Het weekend heb ik doorgebracht samen met mijn familie in een appartement midden in de oude stad. Linz is echt een prachtige stad met ontzettend mooie, oude gebouwen! Zaterdag hebben we een stadswandeling gemaakt door deze prachtige stad en in de middag zijn we op zoek gegaan naar een skigebied, helaas konden we nergens een skigebied vinden waar je ook ski's kon huren. Gelukkig kwamen we op de namiddag weer veilig in het appartement (dankzij top chauffeur Rienk, die ons over erg nauwe en gladde weggetjes reed door de bergen). 'S avonds zijn we weer de stad in geweest en hebben daar heerlijk schnitzel gegeten.
Op zondag deden we een tweede poging om een skigebied te vinden waar je wél ski's kon huren & gelukkig lukte het deze keer wel!! Zondagmiddag hebben we twee uren skiles gehad en dit was ontzettend leuk! Het viel in het begin niet mee maar later kregen we het al vrij snel onder de knie en deden we het 'pretty good' voor beginners volgens onze skileraar. Daarna werden we weer veilig naar het appartement gereden door Rienk! Eenmaal in het appartement aangekomen was mem bezig om stamppot boerenkool te maken, heerlijk!
Maandagochtend was het dan echt tijd om afscheid te nemen. Nadat mijn ouders me hadden uitgezwaaid, heeft Rienk me naar mijn kamer gebracht. Vervolgens ben ik samen met Ilse naar school gegaan voor de meet & greet. Dit was onzettend leuk en ik heb veel nieuwe mensen leren kennen uit allerlei verschillende landen. 'S avonds zijn we met zijn allen naar een Austrian pub gegaan om daar wat te eten en te drinken, ook dit was ontzettend geslaagd! Daarna ben ik samen met twee andere meisjes die bij mij in Wist-Heim wonen terug naar huis gegaan.
De eerste nacht op mijn kamer was wel even wennen, het is hier erg gehorig maar ondanks dat heb ik wel lekker geslapen. Zometeen gaan we een tour maken door Linz en vanmiddag heb ik de hele middag Duitse les, kortom een druk dagje. Gelukkig wordt deze dag relaxed afgesloten met een 'boer zoekt vrouw avondje' samen met Ilse. Want dat mogen we natuurlijk niet missen, haha!
Ik zal proberen om ook wat foto's te plaatsen (ik hoop dat het lukt).
Liefs, Sippie
leuk sippie
Leuk om te lezen dat de eerste indrukken goed zijn :)
Wens je veel plezier daar.